Posted on

FIFA 19 – Tips och tricks

FIFA 19 är ett lysande fotbollsspelsom gör betydande steg framåt från EA:s version förra året, och som ger snabbt och roligt fotbollsnöje på Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Windows, samt PS3 och X360. Det har gott om nya funktioner och förbättringar av de gamla versionerna av samma serie.Detta innebär att du måste omprogrammera din FIFA-hjärna för att nå tillbaka till ett vinnande spel. Med det i åtanke är det här några tips som hjälper dig att bli en toppspelare, oavsett om du kämpar online i Ultimate Team eller kvadrerar upp till CPU i karriärläget. Låt oss spela lite fotboll.

Timed Finishing

Timed Finishing är en av FIFAs nya funktioner, och kan hjälpa dig att göra många snygga mål. Du kan skjuta som du skulle i alla andra FIFA-spel – men om du trycker på shoot-knappen igen precis innan du träffar bollen, kommer du att slå den med extra kraft och noggrannhet.För att få timingen rätt, behöver du spendera lite tid på att träna. Ännu viktigare än hur du använder den är när du ska göra det. Det fungerar inte bra när bollen ligger nära dina fötter, eller om den snabbt kommer tillbaka till dig, eftersom fönstret för dubbeltryck är så litet.

Driven cross

Om du är på flanken och du har en anfallare ensam i boxen fungerar den låga crossen (dubbelklicka på korsknappen) bäst. Men om du vill böja bollen runt en försvarare, eller skjuta in den från en ovanlig vinkel, är en ”Driven cross” ditt bästa val. Det är anmärkningsvärt hur ofta ett ”Driven cross” landar perfekt.Så här gör du: Om du har en direktlinje till din lagspelare, eller om du ser dem spurta bort från en försvarare, håll R1 / RB och tryck på korsknappen. Fördelen med den låga crossen är dock att du kan ändra kraften, så att du kan nå lagkamrater som är längre bort.